tirsdag, 24 november 2020 15:49

Hva kan Kiropraktorklinikken hjelpe til med?

Kartlegging, problemløsning, forebygging, behandling og rådgivning. Det er noe av det Kiropraktorklinikken kan hjelpe deg med. Enten du har rygg- og nakkesmerter, hodepine, svimmelhet, skuldersmerter eller rett og slett trenger råd og veiledning til en bedre helse.

En kiropraktor er spesielt utdannet til å behandle kroppens muskler og ledd med hendene. Det gjør dem i stand til å finne smertekilder i senefester, muskulatur, ledd og skjelett. Og utføre alt fra små korreksjoner i ledd, rygg og nakke, til å øke kroppens bevegelighet.

Samtidig er en kiropraktor opptatt av å rehabilitere, og ikke minst gi gode råd og veiledning til hvordan man selv kan forebygge og behandle problemet.

En stor del av landets befolkning sliter med vond nakke og rygg. Plager som fort kan bli langvarige om ikke noe gjøres. Hva er løsningen, og er det noe den enkelte kan gjøre selv for å forebygge?

Dette året har de fleste av oss stiftet bekjentskap med hjemmekontoret. For noen har det nærmest blitt den nye normalen. Det hele ble for mange bråbestemt, som en midlertidig løsning. Uten særlig tanke for sittestilling og komfort.

Måneder senere forteller Opinion at så mange som hver fjerde nordmann har fått smerter i nakke, rygg eller lignende plager der hjemmekontor eller en mer stillesittende tilværelse etter koronautbruddet er årsaken.

Dersom du har fibromyalgi kan kondisjonstrening redusere smerter, utmattelse og stivhet og øke livskvalitet og funksjon. Det viser en ny forskningsoversikt.

Hvis du har slitasjegikt i kneet (kneartrose) vil fysisk aktivitet redusere smerter og gi bedre funksjon og livskvalitet. Det viser en ny forskningsoversikt. 

Artrose

Artrose (slitasjegikt) er en sykdom som rammer leddene. Oftest rammes knærne, hoftene, hendene og ryggraden. De viktigste symptomene ved slitasjegikt er stivhet, smerte og nedsatt bevegelighet. Når knær eller hofte rammes kan det være vanskelig og vondt å gå. Det kan bli vanskelig å utføre hverdagslige gjøremål, som å reise seg fra stolen eller knytte skolissene.

Risikoen for å falle kan reduseres betydelig blant eldre som trener balanse. Både antall personer som faller og totalt antall fall kan reduseres betydelig med balansetrening. Det viser en ny forskningsoversikt.

Hvis du har slitasjegikt i hofta (hofteartrose) vil fysisk aktivitet redusere smerter og gi bedre funksjon. Livskvaliteten vet vi mindre om, men den kan se ut til å være upåvirket. Det viser en ny forskningsoversikt.

Slitasjegikt

Slitasjegikt (artrose) er en sykdom som rammer leddene.

onsdag, 08 mars 2017 22:22

Virker trening i vann for fibromyalgi?

Dersom du har fibromyalgi kan trening i vann redusere smerter og stivhet og øke funksjon og styrke. Det viser en ny forskningsoversikt.

Fibromyalgi

Alle opplever smerter fra tid til annen, men ved fibromyalgi har du smerter i store deler av kroppen over lengre tid.

Dersom du har kroniske nakkeplager kan aktive øvelser for nakken i kombinasjon med mindfulness minke graden av smerte og funksjonsnedsettelse. Det viser en ny forskningsoversikt.

Nakkeplager

Nakkeplager er ganske vanlige. Nakkeplagene starter ofte akutt og blir vanligvis bedre i løpet av et par dager.

torsdag, 16 februar 2017 14:37

Virker trening for håndartrose?

Trening kan redusere smerter og stivhet i fingrene og gi bedre håndfunksjon hos personer med håndartrose. Det viser en ny forskningsoversikt.

Artrose

Artrose (slitasjegikt) er en sykdom som rammer leddene. Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden.

mandag, 13 februar 2017 12:51

Virker yoga for korsryggsmerter?

Yoga kan bedre ryggfunksjonen og reduserer smerter hos personer med korsryggsmerter. Det viser en ny forskningsoversikt.

Ryggplager

Ryggplager er et relativt vanlig problem som kan by på store utfordringer for den det gjelder. Ved siden av smerter, vil mange oppleve at hverdagen blir vanskeligere fordi funksjonsevnen reduseres.

Kilde: KK.no - Journalist: Stine Tunstrøm

Det er ikke usannsynlig at stress kan være en medvirkende årsak..

– Ryggplager er det største folkehelseproblemet i Norge. Når man ser på statistikken så er muskel og skjelettplager, sammen med psykiske lidelser, den største årsaken til uføretrygd og sykemeldinger, sier Hans Otto Engvold, Generalsekretær i Norsk Kiropraktorforening, til KK.no.

Les mer på KK.no

Kondisjonstrening reduserer funksjonsnedsettelsen og øke bevegeligheten hos personer som har hatt slag. Det viser en ny forskningsoversikt.

Slag

Å få slag (hjerneslag) betyr at blodtilførselen til hjernen stoppes eller kraftig reduseres enten fordi det dannes en blodpropp (hjerneinfarkt) eller fordi en blodåre sprekker

fredag, 06 januar 2017 15:24

Virker aktive øvelser for nakkeplager?

Dersom du har kroniske nakkeplager kan aktive øvelser for nakken minke graden av smerte og funksjonsnedsettelse. Det viser en ny forskningsoversikt.

Nakkeplager

Nakkeplager er ganske vanlige. Nakkeplagene starter ofte akutt og blir vanligvis bedre i løpet av et par dager. Nakken føles øm og smertefull, spesielt når den beveges. Smerten kan stråle ut til hodet og skuldrene.

Hvis du har slitasjegikt i knær eller hofte kan trening i vann redusere smerter og funksjonsnedsettelse. Livskvaliteten vil sannsynligvis også bli bedre. Det viser en ny forskningsoversikt.

Slitasjegikt

Slitasjegikt (artrose) er en sykdom som rammer leddene. Oftest rammes knærne, hoftene, hendene og ryggraden.

Finn en klinikk nær deg

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved mange av Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.

 

Sjekke med din behandler om din forsikring kan benyttes, da behandlerne har individuelle avtaler. OBS: Forsikringen skal være aktivert før første time.