Coronavirus

Alle kiropraktorklinikker har blitt pålagt av Helsedirektoratet om å stenge fra 16.3 til og med 13.4 for å stoppe spredning av corona.

Les mer om stenging av virksomheter på hjemmesiden til helsedirektoratet

Ta kontakt med klinikken din for å få råd.
Eller søk i vår databasen med behandlinger og øvelser.

Finn din klinikkBehandelingØvelser

Generelt om bekkenet

Bekkenet vårt har flere funksjoner deriblant å bære vekt, bli komprimert og fjære i sine sammenføyninger. Bekkenet er midtstykket mellom over- og underkroppen hvor det skal overføre vekt fra overkropp til underkropp, virke som en støtdemper mellom rygg og ben og utgjør den benete delen av fødselskanalen.

Bekkenleddene består av tre knokler som forbindes bak i det som kalles for Iliosacralleddene, der hvor “smilehullene” våre er lokalisert, og foran i symfysen eller skambenet. Det er videre en rekke leddbånd og ligamenter som støtter og stabiliserer bekkenleddene og korsryggens forankring til bekkenet. Det er en rekke muskelgrupper i regionen som bekkenbunnsmuskulatur, hofte/setemuskler og ryggmuskler. I disse leddene er det svært lite bevegelse, men leddene er ofte kilden til smerte i bekken, hofte/ setet, lyske, lår og i enkelte tilfeller kan smerten stråle helt ned til ankelen. Mange kan missoppfatte å tro at smertene kommer fra korsryggen da bekkenleddene ligger nær overgangen mellom korsrygg og bekken. Om plagene stammer fra rygg eller bekken vil kiropraktoren finne ut av i sin undersøkelse.

Finn din klinikk

eller bestill time online

Videoarkiv bekkenet

Har du smerter i bekkenet? De fleste tilfeller av bekkensymptomer kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser.

Har du helseforsikring?

Du kan med fordel benytte deg av din helseforsikring hos følgende forsikringsselskaper m.fl.
ved alle Kiropraktorgruppen sine klinikker rundt om i landet.